Резерватът:Що е Резерватът

От Резерватът
Версия от 02:58, 23 март 2015 на Григор (беседа | приноси) (изместване на формулировката на челната страница)
Направо към навигацията Направо към търсенето

В тази „вселена“ могат да се развиват фантастични разкази, романи и прочее. Може и да бъде допълвана с нови описания. При използването ѝ трябва да се спазват някои лесни условия. За препоръчване е да се спазват някои съвети.

Идеята на описанието е, че в далечното бъдеще човечеството е разселено на голям брой светове. Тези светове са най-различни. Някои напомнят повече научна фантастика, други - фентъзи, трети - какво ли не друго. На повечето важат обичайните природни закони, на някои обаче - други. Повечето имат връзка с другите светове, някои обаче не. И така нататък, всякакви възможни условия, обстоятелства и разлики.

Такова описание дава на писателя идеи, помага срещу блокаж и го стимулира да пише. С това то може да е полезно дори за творци, свикнали да измислят всичко сами. Съдържа много описания на светове, събития, герои и концепции, които могат удобно да бъдат използвани. Накратко - удобство е.

Писането на истории, които се случват в него, е форма на съвместно писане - добре е авторът да се съобразява с вече създаденото, за да не се получават разминавания. Това обаче обикновено не е трудно и е част от удоволствието.

Приятно използване - и, надявам се, писане! :-)