История на Резервата/Противоречията

От Резерватът
Версия от 22:47, 12 март 2015 на Григор (беседа | приноси) (създаване)
(разл) ← По-стара версия | Текуща версия (разл) | По-нова версия → (разл)
Направо към навигацията Направо към търсенето

След като човечеството постига минимална задоволеност, на повечето хора им остава все повече време за развлечения. Различните хора обаче предпочитат различни развлечения. Така хората прекарват все повече време не в среда, която ги среща с различни (работата), в среда, която ги среща с подобни и изолира от различните. Това засилва разликите в мисленето на повечето хора и нетърпимостта им към различните.

Скоро се достига до открит антагонизъм между различните групи хора. Известно време този проблем е решаван чрез драконовски закони, и дори въпреки тях различията често водят до престъпления и дори до голямомащабни размирици. Размириците и престъпленията пък на свой ред изолират групите хора и засилват различията още повече. Създава се порочен кръг, който никой не успява да прекъсне или забави в задоволителна степен. Все по-често воденето на голямомащабни войни е спирано единствено от намесата на свръхинтелекти.

Накрая интелектите от новосъздадената Свръзка обявяват заключението, че мирното съвместно съществуване на различните групи хора вече е на практика невъзможно, и предлагат схемата на Разделението.