Класически

От Резерватът
Направо към навигацията Направо към търсенето

Като Класически се водят обикновените хора, каквито са по начало като биологичен вид. Това е, естествено, най-масовата раса Стандартни, смята се, че около 80% от Стандартните спадат към нея. Често към нея биват отнасяни и всички „други“; това повишава процента над 85.

При Класическите има най-големите разлики вътре в една раса, във всяко отношение. Една от причините е, че всякакви „други“ биват отнасяни най-често към Класическите. Друга - че повечето други раси, тъй като са изкуствено възникнали, имат ясни и строги критерии какво спада към тях, и какво - не. Това предизвиква естествен стремеж към определен стандарт за индивид, какъвто за Класическите няма. При тях положението е обратното - всякакви опити за неприемане на дори много странни расово индивиди се тълкува като расизъм и на много места се осъжда.

Класическите на практика не се различават от стандартния хомо сапиенс от 21 век. При повечето продължителността на живота стандартно е около 100-110 години и здравето е подобрено, особено в напреднала възраст. Това е единствената по-масова разлика, и и от нея има доста изключения, особено на конфесионални и някои други типове светове.

Известен процент Класически имат едни или други дребни аугментации. На някои светове те са желателни, или дори задължителни.

Други