Разселни светове

От Резерватът
Версия от 02:34, 9 март 2015 на Григор (беседа | приноси) (+ повече информация)
(разл) ← По-стара версия | Текуща версия (разл) | По-нова версия → (разл)
Направо към навигацията Направо към търсенето

Това са светове, които са създадени от Свръзката, за да могат при Разделението да разселят по тях тези Стандартни и Аугментирани, които не са пожелали да изберат сами къде ще отидат при напускането на Земята. (Или са се съпротивлявали срещу това напускане.)

Условията на Разселните светове са като цяло не твърде приятни. Разликите обаче са големи. Има светове, където съществуването наистина е изключително неприятно. (Описанията на какви светове ще бъдат пратени неизбралите си, разпространени от Безтелесните преди Разделението, са за тях.) Има обаче и доста, които не са по-лоши от условията в някои райони на Земята. Вероятно не повече от 1% от разселените насила са попаднали на наистина лоши светове.

Много учени смятат, че колкото повече се е съпротивлявал някой срещу това да напусне Земята, на толкова по-неприятен свят се е оказал разселен. Други учени го опровергават. Между двете групи текат интензивни спорове, които засега нямат окончателен отговор.

Няма правило с какво може да е неприятен един Разселен свят. Обикновено е едно нещо - светът е твърде студен или горещ, твърде сух или със страховити бури... При някои светове обаче се съчетават по няколко неприятности.

Смята се, че Разселен свят не може да бъде Релеен. От Свръзката твърдят, че няма такова правило, но към 1000 г. след Разделението в човечеството все още няма документиран случай то да бъде нарушено. Вероятно просто никой от тези светове не е успял да изпълни критериите на Свръзката. Като се има предвид, че Разселните светове са един от най-малочислените типове светове - във Възел обикновено има по един, най-много два - не е напълно изключено.

Повече информация