Топуза

От Резерватът
Направо към навигацията Направо към търсенето
Топуза

Създаден
от:
Григор Гачев
Настойник: Григор Гачев

Шампион по борба на Арената.

Биография

Роден е около 944 г. ОР. Истинското му име е известно само на шепа специалисти.

Полу-джудже. Висок около 160 см, тежи около 160 кг, феноменално силен дори по критериите на джуджетата. Без затруднение може да вдигне и носи над 500 кг. Смазва с юмручен удар черепа на бик. Масивно сложен, с характерна „валчеста“ фигура, от която идва прякорът му.

Майка му е пристигнала на Арената, когато той е бил на осем години. Неуспешно се е опитвала да се издържа от участия в борба за жени на Арената. Работила е като охранителка в клуб за дами, докато той не е пораснал.

На осемнайсет години той започва да участва в състезания по борба. Само за година става един от шампионите на света и един от най-високоплатените състезатели на него. Легендарен е сред поклонниците на борбата из целия Възел. Десет години по-късно участва в състезания само в един от шампионатите на Арената, и е непобеждаван в него. На два пъти умишлено е пропускал участия, „за да може да спечели и някой друг“.

Официално живее на Арената. Носят се слухове, че понякога ходи и до други светове, но няма официални доказателства. Вероятно не би било лесно да се прикрие, заради изключително характерната му външност.

Други

Публичната му маска е на тъп и агресивен борчага, който пилее парите си по най-безотговорни начини. Реално интелигентността му е над средната, и тихомълком инвестира къде ли не. (Скандалите и сбиванията, в които често участва и които отразяват медиите, всъщност са постановка. Доста ресторантьори примерно плащат добре, за да изригнат всички медии как Топуза се е бил с някакви в техния ресторант - това е реклама пред целия Възел.) Мъжкар и добряк към слабите и несполучилите. Значителна част от приходите му тайно отива за благотворителност.

Тайно от всички, освен от трима-четирима души, пише поезия - предимно хайку, понякога и класическа любовна лирика. Издава я под псевдоним; нает актьор играе при нужда ролята на автора. Поезията му не е гениална, но не е лоша. И е абсолютно невъзможно да се предположи, че е писана от борец.