Майкъл Гюс

От Резерватът
Направо към навигацията Направо към търсенето
Майкъл Гюс

Създаден
от:
Григор Гачев
Настойник: Григор Гачев

Герой от романа „Ортодокс“. Един от шестимата Отговорници на Възел 611. Баща на Мария Йорданова.

Биография

Роден е двайсетина години преди Разделението в Австралия. За гордост на българския род е нещо към една осма българин (което никога не е имало особено значение за него). Амбициозен, добре знае интереса си и е в известна степен кариерист (ако и не злокачествен). В същото време е и свестен човек, който държи на думата си. Дисциплиниран, изпълнителен и кадърен.

Роднинството му с Аугментирани му дава връзки със създаващата се Свръзка. Усетил колко големи могат да са ползите там, а и с разпалено от чудесата любопитство, още на седемнайсет години той става енергичен и старателен доброволен помощник там. Трудът му е оценен и при Разделението му е предложена работа към Свръзката. Отначало се занимава с административни задачи на един от Възловите светове. След десетина години, отчасти благодарение на роднинството си, получава статут на Аугментиран и работа като административен помощник на Възловите Отговорници във Възел 611. Почти четиристотин и петдесет години работи на тази длъжност, като междувременно преминава всички необходими подготовки и курсове за всяка длъжност в апарата на Възловите Отговорници. Когато един от Отговорниците решава да напусне длъжността си, за да се включи изцяло към един проект на Аугментирани, Майкъл Гюс се оказва естественият избор за негов заместник. С времето полага още изпити, издига се във веригата на старшинството на Отговорниците, и около 900 г. ОР вече повечето от дежурствата му са като основен дежурен. Заради кадърността, дисциплината и дискретността му го смятат за може би най-довереният на Свръзката Възлов Отговорник във Възел 611.

Достигнатият висок пост донякъде засища амбициите и му дава възможност да засили кадърността и добротата си. Без да е гений на доброто, той е свестен човек, макар и също и изпълнителен служител в проекти, които не винаги са свестни.

Никога не е встъпвал в брак. Не е известно да е имал дълготрайна връзка. Известните краткотрайни се броят на пръсти и между тях е имало и с двата пола.

Около 740 г. той решава, че вече му е време да има дете. Дъщеря му Мери Клеър е зачената ин витро, с генетичен материал от анонимна донорка и е износена в специална машина. Майкъл Гюс ѝ наема „сурогатна майка“, която да живее с тях първите петнайсет години, за да не липсва абсолютно нищо на възпитанието на малката Мери..