Мулен Руж

От Резерватът
Направо към навигацията Направо към търсенето
Мулен Руж

Код: 875967-478033
Възел: 611
Релейна
група:
24
Спада
към тип:
Развлекателни светове

Създаден
от:
Григор Гачев


Светът

Пост-Разделенски по развитие, този свят се числи към Развлекателните. Официално се води „свят на удоволствията, артистите и хората на изкуството“. Реално предлага какви ли не удоволствия и развлечения, значителен процент от тях в областта на секса.

Физически светът е подобен на Земята. Географски е грубо нейно подобие. Постоянното население е около 26 милиона. На света по всяко време се намират и поне още толкова посетители.

Светът на практика не произвежда нищо, освен развлечения - всичко се закупува отвън. Населението е заето на практика 100% в развлекателната индустрия, около половината - в тази ѝ част, която е някакъв вид публични домове. Официалният език на света е френският от края на 19 и началото на 20 век. На много места се използва възстановка на парижкото арго от времето на Франсоа Вийон. Като по-шикозно и по-така. (Не ги знаете? Срещу сравнително скромна сума трансмитерът към Мулен Руж ще реши този проблем.)

История

За разлика от доста други Развлекателни светове, Мулен Руж е тръгнал като такъв по начало. Основателите на проекта са богаташи от американо-австралийско-еврейско-арменско- и какъв ли не още произход (поне така се твърди). Населението е още по-разнообразно в това отношение. Често се казва, че най-малко представената нация отпреди Разделението в него са истинските французи.

Идеята е била за свят на развлеченията, който официално е собственост на групата основатели. От Свръзката се съгласили, с условието на света да бъдат приемани и други желаещи, и да не бъдат поставяни в положение на официално робство или крепостна зависимост, или други подобни. Родените на света трябвало да стават негови съсобственици наравно със сегашните.

Още отначало собствениците на света са се сблъскали с проблема за населението - свят с техния профил има нужда предимно от голям брой млади красавици. Проблемът бил решен с помощта на Свръзката (не е ясно как собствениците са ги убедили - има купища предположения). Към момента светът разполага с над 20 трансмитера, специализирани за промяна на външността на човек. От време на време, с разрастването на населението и бизнеса му, се сдобива с по някой нов.

Икономика

Един неочакван ефект от това е практическото безсмъртие на жителите на Мулен Руж. Когато възрастта те направи негоден за работа (а там няма глезотии като пенсии или социални помощи - или работиш, или си търсиш друг свят), можеш да подпишеш договор със собствениците. Ти на тях задължението да работиш за тях още еди-колко си години, те на теб тяло, подходящо за каквато работа решат да ти определят, за това време. На света има хора, които помнят Разделението. Неотдавна доайенката на „компаньонките“ на света е отпразнувала хиляда години в професията... Свръзката са били питани неведнъж не реализира ли този механизъм точно това, което са били поставили навремето като условие да не стане. Те са отговорили: „Собствениците на света не принуждават никого да подписва или преподписва договора си. Оттам нататък нещата не са наш проблем.“

Както и следва да се очаква, корупцията в тази област е много и е неприятна. По принцип се гледа да ти предложат работа и тяло, които да не са много различни от предишните, за да не се хабят време и средства за преквалификация. На практика рушветите решават всичко. Голямата част от спестеното от работещите на Мулен Руж отива именно за тези рушвети. Тези, които ги получават, на свой ред ги плащат, за да получат властта за решения, и т.н. Веригата свършва в крайна сметка естествено при собствениците на света, и вероятно е основният им източник на доходи, още по-голям от официалните.

За тези, които не искат или не могат да си платят рушвета, животът може да е доста интересен. (По разказ на един тамошен Марко Тотев: „Таман свикнах да съм проститутка и почна да ми харесва, и хоп - направиха ме готвач-китаец. Таман се научих да готвя пустите им оризи и бамбуци, и мирясах от тъпи клиенти, и хоп - рецепционистка в хотел. Таман се научих да се мазня на клиентите и да ги омайвам с приказки - хоп, планински спасител. Това живот ли е?“)

Настоящето

Определено животът на Мулен Руж е живот - почти няма случай някой да се е отказал да преподпише договора, или да се е изселил на друг свят по своя инициатива. А като се има предвид, че обикновено е и доста дълъг живот, напливът за емиграция към Мулен Руж е сериозен. Приемането на имигрант там по същество е наемане на работа. Из Възела битува изразът „смотано като интервю за работа на Мулен Руж“. Подобни приемания хич не са чести и лесни.

Населението обаче расте само за тяхна сметка. Смъртността там, макар и близка до нулата, е по-висока от раждаемостта, която е нулева. Във всички договори има задължителна клауза за прекъсване на възможни бременности. Всички женски тела, които могат да бъдат получени на Мулен Руж, са безплодни и без цикъл. (Което им спестява някои неудобства в повечето налични там видове работа.) Бременни жени не се допускат да го посетят. По този начин собствениците са заобиколили и изискването родените на света да им стават съсобственици.

От тези трансмитери могат да се възползват не само жителите на Мулен Руж, но срещу подходящо заплащане и посетителите там. Официално това се прави, за да се наслаждават по-добре на развлеченията. Всякакви промени задължително се връщат обратно при напускането на света, по изискване на Свръзката. Носят се слухове, че на практика срещу астрономически рушвет и това може да се заобиколи... ако от Свръзката не усетят, тогава няма гаранция. (Не е ясно как е възможно Свръзката да не усетят подобно нещо, но е факт, че е имало случаи, когато „процедурата“ е била успешна.)

Собствениците

Собствениците на Мулен Руж са най-грижливо пазената тайна на света. Официално не се знае дори колко са, да не говорим кои са. Предполага се, че сменят външността си поне по няколко пъти на ден. За мерките, които вземат, за да опазят анонимността си, се носят какви ли не слухове.

Въпреки всичко е имало два успешни и поне двадесет неуспешни опита за покушения срещу тях. Опитите, когато по погрешка е пострадал някой друг, просто не могат да бъдат изброени. Твърди се, че де що има по-едър престъпник във Възел 611, се е опитвал да ги изнудва за пари със заплаха за покушение. Голямото богатство си има и неприятни страни. Още повече, че от Бушидо са отказали да поемат охраната им. Причината за отказа не е известна и не се съобщава от никоя от страните.