Разлика между версии на „Средната земя“

От Резерватът
Направо към навигацията Направо към търсенето
(някакво начало)
 
м (дребни)
 
(Не е показана една междинна версия от същия потребител)
Ред 16: Ред 16:
 
== История ==
 
== История ==
  
Предназначен е да бъде светът-затвор на Възел 611. Първоначално е бил наречен Каторга (въпреки че обитателите му никога не са били заставяни да полагат задължителен труд - просто името звучало на някого подходящо, затворнически). Поддържането на връзка с него е било възложено на [[Академия]]. Естествено, от Академия не са искали, но като заплащане за поддържането [[Свръзката]] са предложили прилично възнаграждение в храни и помощ, а точно тогава са били първите години на Академия, и положението с прехраната не е било никак розово.
+
Предназначен е да бъде светът-затвор на Възел 611. Първоначално е бил наречен Каторга (въпреки че обитателите му никога не са били заставяни да полагат задължителен труд - просто името звучало на някого затворнически). Поддържането на връзка с него е било възложено на [[Академия]]. Естествено, от Академия не са искали, но като заплащане за поддържането [[Свръзката]] са предложили прилично възнаграждение в храни, а точно тогава са били първите години на Академия и положението с прехраната не е било никак розово.
  
Около триста години след [[Разделението]] голяма група [[елфи]] от един от световете в Толкиновия възел е подала молба за отделяне на нов свят. [[Свръзката]] са разрешили с условието това да бъде вече съществуващ свят-затвор. Елфите се съгласили и им била дадена Каторга. Пристигнали там, елфите открили, че светът вече е населяван от солидно количество [[орки]] - престъпници и техни потомци. Били им необходими около сто години, за да установят ред в някои негови части. Горе-долу тогава на този свят пристигнали и голяма група [[джуджета]] от друг Толкинов свят. Елфите преименували света на Средната земя, подобно на повечето други Толкинови светове. (Тъй като обаче този е единственият във Възел 611, проблеми с името не е имало. Поели в свои ръце контрола върху трансмитера, който ги свързва с Академия. Другите раси на Средната земя имат свободен достъп до него (с изключение, естествено, на орките).
+
Около триста години след [[Разделението]] голяма група [[елфи]] от един от световете в Толкиновия възел е подала молба за отделяне на нов свят. Свръзката са разрешили с условието това да бъде вече съществуващ свят-затвор. Елфите се съгласили и им била дадена Каторга. Пристигнали там, елфите открили, че светът вече е населяван от солидно количество [[орки]] - престъпници и техни потомци. Били им необходими около сто години, за да установят ред в някои негови части. Горе-долу тогава на този свят пристигнали и голяма група [[джуджета]] от друг Толкинов свят. Елфите преименували света на Средната земя, подобно на повечето други Толкинови светове. (Тъй като обаче този е единственият във Възел 611, проблеми с името не е имало.) Поели в свои ръце контрола върху трансмитера, който ги свързва с Академия. Другите раси на Средната земя имат свободен достъп до него (с изключение, естествено, на орките).
  
 
== Светът ==
 
== Светът ==
Ред 28: Ред 28:
 
== Ситуацията ==
 
== Ситуацията ==
  
На малко Толкинови светове елфи и джуджета се погаждат така добре, както на Средната земя. Това приятелство е тръгнало от помощта на елфите за джуджетата, докато се установят на света и си съградят укрепления и някаква икономика. Дворецът на Върховния крал на елфите на Средната земя е дар на елфите от джуджетата. Инженерите хора, които са го виждали, са смаяни. Елфите от Средната земя твърдят, че ако съберат цялото си умение, вероятно биха съградили нещо също толкова добро, но надали повече. (Последното не е ясно, но дворецът наистина е невероятно красив. Носят се слухове, че джуджетата тайно са поръчали да бъде дизайниран от Върховните елфи.) Много джуджешки градежи пък са разкрасени от елфи-резбари и художници, и джуджетата на свой ред твърдят, че никъде другаде не са виждали друга раса да създаде нещо, което те да биха могли да сбъркат за най-доброто свое. В битки срещу орките често ходят смесени отряди - оказало се е, че лъковете на елфите и секирите на джуджетата са чудесна комбинация. (Понякога в такива походи участват и хора, но въпреки че обикновено носят като минимум автоматично огнестрелно оръжие, ефективността им е смешна в сравнение с тази на Толкиновите раси; има много и обширни анализи защо е така.) Въпреки това и двете раси понякога споделят, че на външен вид са заедно, но иначе различията остават. Категорични са обаче, че не биха позволили влошаване на отношенията си.
+
На малко Толкинови светове елфи и джуджета се погаждат така добре, както на Средната земя. Това приятелство е тръгнало от помощта на елфите за джуджетата, докато се установят на света и си съградят укрепления и някаква икономика. Дворецът на Върховния крал на елфите на Средната земя е дар на елфите от джуджетата. Инженерите хора, които са го виждали, са смаяни. Елфите от Средната земя твърдят, че ако съберат цялото си умение, вероятно биха съградили нещо също толкова добро, но надали повече. (Последното не е ясно, но дворецът наистина е невероятно красив. Носят се слухове, че джуджетата тайно са поръчали да бъде дизайниран от Върховните елфи.) Много джуджешки градежи пък са разкрасени от елфи-резбари и художници, и джуджетата на свой ред твърдят, че никъде другаде не са виждали друга раса да създаде нещо, което те да биха могли да сбъркат за най-доброто свое. В битки срещу орките често ходят смесени отряди - оказало се е, че лъковете на елфите и секирите на джуджетата са чудесна комбинация. (Понякога в такива походи участват и хора, но въпреки че обикновено носят като минимум автоматично огнестрелно оръжие, ефективността им е смешна в сравнение с тази на Толкиновите раси. Има много и обширни анализи защо е така.) Въпреки това и двете раси понякога споделят, че на външен вид са заедно, но иначе различията остават. Категорични са обаче, че не биха позволили влошаване на отношенията си.
  
 
Към 972 г. след Разделението почти половината от Средната земя вече е овладяна и умиротворена, а на местата, където елфите са били от по-дълго време, е и изключително красива. От около сто и петдесет години там се заселват и хора. Твърди се, че до петдесетина години се очаква да дойдат и хобити.
 
Към 972 г. след Разделението почти половината от Средната земя вече е овладяна и умиротворена, а на местата, където елфите са били от по-дълго време, е и изключително красива. От около сто и петдесет години там се заселват и хора. Твърди се, че до петдесетина години се очаква да дойдат и хобити.
  
От десетина-двадесет години насам елфите на Средната земя са загрижени: действията на орките стават далеч по-координирани и организирани отпреди и в тях може да се проследи общ план. При запитване Свръзката са потвърдили, че преди около 50 години на света е бил заточен безнадежден престъпник, който е бил високо Аугментиран. Описанието на личността му подсказва, че е възможно той да стои зад координираността на орките. Преки доказателства засега обаче няма, а и организираността на орките все още не е успяла да спре настъплението на елфите и джуджетата.
+
От двадесетина години насам елфите на Средната земя са загрижени. Действията на орките стават далеч по-координирани и организирани отпреди и в тях може да се проследи общ план. При запитване Свръзката са потвърдили, че преди около 50 години на света е бил заточен безнадежден престъпник, който е бил високо Аугментиран. Описанието на личността му подсказва, че е възможно той да стои зад координираността на орките. Преки доказателства засега обаче няма, а и организираността на орките все още не е успяла да спре настъплението на елфите и джуджетата.

Текуща версия към 02:14, 1 април 2015

Средната земя

Код: 542422-524140
Възел: 611
Релейна
група:
26
Спада
към тип:
Светове-затвори

Създаден
от:
Григор Гачев


Светът-затвор на Възел 611 - а също и единственият Толкинов свят в този Възел.

История

Предназначен е да бъде светът-затвор на Възел 611. Първоначално е бил наречен Каторга (въпреки че обитателите му никога не са били заставяни да полагат задължителен труд - просто името звучало на някого затворнически). Поддържането на връзка с него е било възложено на Академия. Естествено, от Академия не са искали, но като заплащане за поддържането Свръзката са предложили прилично възнаграждение в храни, а точно тогава са били първите години на Академия и положението с прехраната не е било никак розово.

Около триста години след Разделението голяма група елфи от един от световете в Толкиновия възел е подала молба за отделяне на нов свят. Свръзката са разрешили с условието това да бъде вече съществуващ свят-затвор. Елфите се съгласили и им била дадена Каторга. Пристигнали там, елфите открили, че светът вече е населяван от солидно количество орки - престъпници и техни потомци. Били им необходими около сто години, за да установят ред в някои негови части. Горе-долу тогава на този свят пристигнали и голяма група джуджета от друг Толкинов свят. Елфите преименували света на Средната земя, подобно на повечето други Толкинови светове. (Тъй като обаче този е единственият във Възел 611, проблеми с името не е имало.) Поели в свои ръце контрола върху трансмитера, който ги свързва с Академия. Другите раси на Средната земя имат свободен достъп до него (с изключение, естествено, на орките).

Светът

Светът е доста подобен като размери и климат на Земята в междуледников период. Има луна, подобна на земната.

Растителните и животинските видове вероятно са пренесени от Земята по време на Разделението от Свръзката.

Ситуацията

На малко Толкинови светове елфи и джуджета се погаждат така добре, както на Средната земя. Това приятелство е тръгнало от помощта на елфите за джуджетата, докато се установят на света и си съградят укрепления и някаква икономика. Дворецът на Върховния крал на елфите на Средната земя е дар на елфите от джуджетата. Инженерите хора, които са го виждали, са смаяни. Елфите от Средната земя твърдят, че ако съберат цялото си умение, вероятно биха съградили нещо също толкова добро, но надали повече. (Последното не е ясно, но дворецът наистина е невероятно красив. Носят се слухове, че джуджетата тайно са поръчали да бъде дизайниран от Върховните елфи.) Много джуджешки градежи пък са разкрасени от елфи-резбари и художници, и джуджетата на свой ред твърдят, че никъде другаде не са виждали друга раса да създаде нещо, което те да биха могли да сбъркат за най-доброто свое. В битки срещу орките често ходят смесени отряди - оказало се е, че лъковете на елфите и секирите на джуджетата са чудесна комбинация. (Понякога в такива походи участват и хора, но въпреки че обикновено носят като минимум автоматично огнестрелно оръжие, ефективността им е смешна в сравнение с тази на Толкиновите раси. Има много и обширни анализи защо е така.) Въпреки това и двете раси понякога споделят, че на външен вид са заедно, но иначе различията остават. Категорични са обаче, че не биха позволили влошаване на отношенията си.

Към 972 г. след Разделението почти половината от Средната земя вече е овладяна и умиротворена, а на местата, където елфите са били от по-дълго време, е и изключително красива. От около сто и петдесет години там се заселват и хора. Твърди се, че до петдесетина години се очаква да дойдат и хобити.

От двадесетина години насам елфите на Средната земя са загрижени. Действията на орките стават далеч по-координирани и организирани отпреди и в тях може да се проследи общ план. При запитване Свръзката са потвърдили, че преди около 50 години на света е бил заточен безнадежден престъпник, който е бил високо Аугментиран. Описанието на личността му подсказва, че е възможно той да стои зад координираността на орките. Преки доказателства засега обаче няма, а и организираността на орките все още не е успяла да спре настъплението на елфите и джуджетата.